semua harus tahu .

Sunday, March 13, 2011

| | |
assalamualaikum :)hye hye korang , wohho , lame dah kan aku tak update belog nie :) sorry . budak sekolahh kann :) kau ape tau , sepanjang persekolahan , mcm2 aktiviti ade, yg paling latest , pertandingan forum remaja lah kann :) huyaihh , gementar weyh ,, beketakkk lututt doe :)) haha , poyo je , pdhl aku just jd photographer mase forum berlansung :) member aku yg berforum , aku just jd simpanan je :) mintak maap leh aku nk becakap depan ramai org :) hahh , lagi 1 yg bikin aku happy gile smpi tak hengat dunia :) aku && THE GANG of CATERING memang dlm pertandingan sayembara puisi :) kau pernah dengar tak lagu tu ? takkan ?? hahh ? kat youtube takde ? memang laa .. kate hak cipta terpelihara sekolah menengah vokasional dato' undang hj muhamad sharip , rembau :) huhu ..
halaaweyhh :) kau ade dapat piala mcm kitorang dapat ? takdekann ? haha . maaf ye , aku terpoyo sekejap :) kau tak suke , boleh klik butang merah kat atas tuh :) P/S : TOLONG BACE BLOG AKU DENGAN HATI YG TULUS LAGI IKHLAS :) okey ?
dah , abaikan ~~

lagi nak cakap ape yee , okehh , semenjak dua menjak nie , sekolah tu biase laa , denga histeria nye , ape laa . dah naik bosan aku dengar ,tp disebabkan kite nie dah mcm 1 keluarge , so , aku kene laa tolong menolong between each other kann :) kang kate aku jual ikan(selfish) :| boleh dikatakan , minggu nie je , hari2 ade ye yg nak berteriak ! huhh , semua jd gelabah mcm kucing kurap .. HAHA .. takpe , tu semua pengalaman . kalau takde pengalaman , mcm mne kite nk tau pasl bnde tu kan :) so , kite boleh amek iktibar about that histeria :) always jage kebersihan diri , jage tingkah laku dengan cikgu also your fellow frenzs :)

emm, lagi cerita panas , tadi , sekor burung serindit kat umah aku mati , yg sedehnya , dia mati kat tangah aku :( name dia KUDUNG , sebab kepak dia dah patah sebelah , kucing bodoh gigit :'( .. P/S : kudung , semoga kau berbahagia ye di dunia sana :) 
amin ~~

macam nie laa rupa kudung , tp nie bukan kudung ~~ alaa, same je.

okehh , itu je laa , lain kali aku cerita lagi , bosannnn !! rase mcm nak terkentutt je , tahan tahan :) hahah !  buruk perangai . esok ke , luse ke , tulat ke ,, kite jumpe lagi .

reminder : my birthday is coming :)) 


jamboo eyka

Sunday, February 27, 2011

| | |
hey heyy , yoy you :) haha , waras tak ? hope semuanye waras waras yehh :) last entry for this week :) susah betul laa kalau duduk HELL-STEl kan :) sokeyhh , tahun nie je punn , after this , abes sekolahh laa aku weyhh , for those yg masih bersekolahh , belajar elok2 yee budakk :) oke ,, i nak setory siket kat hangpa , nak dengar takk ? suke tak ??? suke ! :) haha .. oke , kite start entry with sweet semile :)



haha ,this is kak eyka jamboo :) ilove this kakak , tengokk , muke dia manis je , hobi dia , evry status aku kat fb , semua dia like ,, wahha , manyak bagus ini kakak ouhh , haa , jgn jelous haa :) see, muke dia mcm budak budak kann :) btw , dia dah habis sekolahh , jgn menggatal nk usha dia , aku pijak kau nanti :)

haha , aku tataw mcm mane boleh kenal ini kakak , da lupe , sape yg add sape :) abaikan , suke sngt tengok kakak nie , rase nk tampar tampar je pipi dia ,, hoho ! ganas nie ! hati hati ye :)
dia baik kutt :) ouhh kakak ~~


ermm , ayu tak ? ayu takk ? ya allah , kalau aku nie lelaki laa kan , lame dahh aku mintak couple nie :)) huhhhuu ,, kakak yg fotogenik , macam macam pesen muke dia snap gmbar :) i loiikee ouhh :)


hahah , sudah2 ,, kakak ini sudah mahu balikk laa :) see, da duduk dlm kereta dah nie , ade sape sape yg nak ikutttt ??????
jum jum !! lambat tinggal ,, hehe ,, oke ,, senang ckp , aku minat ini kakak :) sayang you lahh sis :) *perasaan* c(:
jumpa lagi yaa ~~


once a time ,

Saturday, February 26, 2011

| | |
assalamualaikum , bertemu kembali after 3 minggu aku tak update blog tersayaang kann .. haa , ade yg rindu tak nk bace post aku nie ?? apee ? takde ?? sedihnye , sobsobsob :'( .. haha , main main je ,okehh , kite mulekan entry kite dengan ... salam ukhwah :)




today was a fairytale , haha , mcm lagu taylor swift pulak , waoo ! banyak cerite nie nak story , tolong bertenang ye , jgn gelojoh lagi gopoh ye , :) relax , ..


okehh , for this week , mcm2 dugaan telah berlaku dan terjadi , untuk hari isnin & selase , ade ujian !! takut makk ~~ hehe , alhamdulillah , semuanye berjalan dengan lancar , ade jugak yg aku skip jawapan :) abaikan laa :)cube try test , korang bygkan , 1 hari , aku ade 6 paper nk jwb , memg kalut laa , da laa, each paper only have 1 hours ! grr ~ tensiaon nyahh ~ btw , bende dah berlalu , tak payah la sebok2 kau nk tanye ape result aku kann :) aku tahu tuh !


okehh , untuk hari rabu dan seterusnya , everyday aku ade training bola baling :) huhh , penat weyh , lutut nie ase nk tecabut sudahh , selection minggu depan , doa2 kan okehh , dah laa last year aku tak dapat g negeri sbb gagal kat selection at smk agama pedas :'( uwaaaa ~~
minggu lepas n minggu nie memg ketare laa busyy ehh ! memg siott je dok hostel , mase nk rest sekarang pun da kurang ! ingat , nak spm jugak , doakan aku , doakan aku :)) 


jumaat , ade mesyuarat PIBG sekolah , sambutan agak memuaskan , masing2 nak balik cepat je kann , yelaa, kalau mak and apak kau orang tak datang , kauorang kene balik pukul 2 ptg ! mahu ??
tak de sape nak der , nasib baik laa mak aku dtg , dapat laa balik pukul 12.30 :) yuhhuu !! tinggal laa kau ,


actly , ade jugak masalah lain , seringkali gaduh dengan nadrah , ape pasal tah ? aku nie ganas kau tauk ! , bile tengok perwatakan kau , memg nmpk brutal , tp dlm hati , ade taman bai !! lemahh betul aku , aku syg jugak dekat dia , dengar sini ye , nadrah , jgn laa jelous sngt , okehh ? just cool , haha :)
tak payah nak tasink tasink dengan aku , rimas ouh gaduh2 nie , BOSAN ! tapi sekarang , da oke kembali :) hope stay laa :) 


ehem ehem , rindu jugak family , dekat alia ,dekat nazren , haa , hambek kau , aku tau name kau sudah ! as a frenz only ! jgn nk fikir yg teruk2 ye ! aku pijak2 kepale kau nanti ! hee :\ the best thing forever lols :)huhh , ape lagi yg nak d storyy ehh ? ohh ye , aku ade kerje nie, nk edit blog aimi dan jugak wan :)
nanti kau orang tengok okehh ,


okehh , samapi disini je laa, penat dah aku becerabehh ! kau bace je , :) thnx for reading , and see ur next setime :) saranghae <3



all about kak fynn jamal .

Sunday, February 6, 2011

| | |
hye my dearest readers , haha , korang , nie entry last for this week , later , ikha balik , ikha update lagi yee , seronok ke bace entry ikha ?? thnx sebab view + folow + bace sekali blog ikha , i appreciate that :D thanks sayang <3 , ikha nak story pasal fynn jamal :) opcekoss korang kenal right ? penyanyi yg sempoi , gaye yg bersahaje , i like her , suke denga lagu lagu dia , like , cinta disampahkan , diam , over and 150 juta :) now , ade yg latest , the tittle is suatu pernah :D lirik lagu suatu pernah punn best , haha , mcm story pasal ikha je , *for me la* if untuk korang , bolehh jugak , masing2 ade pendapat masing2 kan , :) 

verse 1
habis sudah madah;
tak ada satu pun yang tertinggal,
setiapnya telah—
kau ambil dan terus kau jual.

seolah tak pernah memakna apa,
seolah tak pernah kau inginkannya,
seolah—
tak pernah...

verse 2
dikutipku bila sudi,
di bila tidak, dibiar mati,
dan lebih menyakitkan—
ku tetap tunggu di tepi jalan.

seperti tak pernah ku ada harga,
seperti tak pernah kita bersama,
seperti tak pernah kau mahu aku,
--tak pernah rindu
--tak pernah rayu
--dulu.

chorus
terleburhancur kebal rusukku;
berkecaisepai, terpecahbelah,
terima kasih atas ajarmu—
--cinta tak wujud
--ah, tak pernah.

dan dengarkan jeritku;
jujur tak terfitnah,
kau hanya bagiku—
suatu yang pernah.

verse 3
takkan ada apa—
yang mampu untuk buat kau pulang,
bila sudah tiada rasa—
bikinlah apa, tetap kau terbang.

takkanku pujuk kau jangan pergi,
takkan ku minta kau fikir lagi,
takkan ku paksa renung semula,
takkan ku suruh apa2.

takkan ku biar mulut dibuka,
takkan ku pamer reput di dada,
takkan ku rebah,
takkan ku goyah,
takkan ku izin tubuh didarah.

haa , hayati laa korang bait bait lirik nie , the best song from fynn jamal lahh <3 suke suke suke ! haha , for kak fynn , if you read this , buat laa lagu yg best2 lagi :) okehh ??

done , selesai sudahh , see you next time , 

fynn jamal 

holidays .

Saturday, February 5, 2011

| | |
heyh , heyhh , got fever laa today :( ubat tak mkn lagi nie , grr ~ benci laa demam2 nie , demam ++ selseme , elokk sngt lhaa ~~
okehh , straight to the point laa , harinie g holidays lagi , kat tempat yg same je la, lagipunn , kwn abah dtg umahh , so , kami sekeluarga bawe laa mereka ke batu 10 :) yg lebih terkenal lagi famous , pantai blue lagoon :D

woahhh !! best gilerr kudd , ramai gile lembu orang ,, sesak mcm kentutt :)) haha .. aku tak mandi pum ~~ malas ,, dah laa ngan toilet ehh beratur nk mndi ,, huhh ! tak snggup laa aku ! nak basuhh tngn pum kene byr 50 cent you know ? pale abahh ehh ! erghh ~~ muke tak besalah je jage kaunter ,, muke mintak kaki lak tuhh ,, naseb laa aku nie sabar :)) hehe ..

tengok lhaa gamba gamba kat pantai td , nie sisa baki tulang ikan + kepale udang .. pahamm tak aku ckp nie ??







*BNYK LG SEBERNANYE GAMBO , NENGOK KAT FB LAA YE :)

okehhh , ehh , ade yg ckp aku dtg situ bedua , ini adek saye laa , dea tinggi kudd , after nie , kalau terserempak lg , jgn kate nie boyfie aku ehh :) siku kang :)) enoughh yoo .
nak makan ubat and boomm , TIDURR :)

iphoneDOMO :)

Friday, February 4, 2011

| | |
hello hello :) hye youualls :) acctually , i don't know what story should i write in this entry :| grr ~~ *bajet speaking :) ermm , okeehh okeeh :) ika nak cakap pasal gadjet nie , i love it , aways dream about it :) && entah bile boleh dapat pakai bende nie , for those yg slalu folow blog ika , ika penah storyy pasal bende nie dulu :) tapi takpe , ika nak rewind balik , (selagi aku tak dapat iphone nie , selagi tu aku tulis entry pasal nie) *abah , kakak nk phone nie :) bolehh takk ??

haa , nampak tak , nampak takk ?? ya allah , bile laa aku dapat bende nie ? abah , boleh laa , bolehh laa, my birtday is coming :) haha ,, 23/3 nant :) bolehh tak jd kann kenyataan ?

                             

haa , nie comell kann ? kawan saye nie :) DOMOKUN :) love you :) haha , rase macam nak je pergi ambek kat kedai ,, *ambekk (curik) .. haha ,, jahat nyee :) okehh , kalau tak dpt bulan 3 nie , hujung tahun nant , ika tuntut laa :) haha ,, 4 tahun lebih ika tak pakai fone :) DISITA olehh mama :) hehe , salah aku jugakk :)) 

haha ,, enoughh laa :) seronok takk harinie ? sorry if entry ika tak menarik malam nie :) this is what i dream :) lame sngt dahh , *sape je boleh tunaikan* :(

the best thing FOREVER :) IPHONE <3

NORZALIKHA BT TAZUL ADZHAR | 16 TAHUN 10 BULAN 1 MINGGU <3




seventeen in life .

Thursday, February 3, 2011

| | |
for the first , assalamualaikum .. haihai korang :) haha , sehad kann ? hee , yaa, aku rase ilham mari dahh nie nak buat entry tengah malam buta nie , malam lagi ke ? silap silap :) pagi bute dahh nie :) ermm , ape ehh mau storyy ? kang kalau storyy yg happy , happy sangat laa kan , kalau storyy yg sedeh ,, sedeh sangat laa pulakk :) yg mana satu ,, pilihan kamu ????

okengg , nak storry pasal aku laa, nak syok sendiri malam nie ? bolehh ? hehe ,, okehh , i'm the owner of this blog !! tawh tak sape ? haa, sini , cek nak bagi tawh , i'm norzalikha bt tazul adzhar , sikodok yg berumur 16 tahun 10 bulan 1 minggu :) hehe .. currently stay at port dickson , tempat percutiaan yg selalu korang banggekann tuh :))

maseh menuntut sebagai students of dato' undang hj muhammad sharif rembau :) amek course catering :) masakmasak gituhh , okehh , sesape nk buat tempahan catering , calling2 ehh , hahah ,, menmen jee :) *mampuih kalo dpt psnn , tak termasakk nnt :) yaa, aku seronok jalani kehidupan sebagai remaja yg agak la nak matang kann :)) haha , mesty korg ckp aku keling aknn ? ckp tunggang tebalik ? alahh , biase laa, tak bujang la kalu ayt skema jee manjang :) hidup mesi rock :)) wahhaa !

ermm , ape lagi ehh ? okenhh , aku anak sulung dari lima beradikk , kakak yg agak tegas lagi garang , tp penyayang :) aku yg punya suara serak serak basahh ala2 ella :) haha , tak pecaye ? kang , kalau aku cakap , korg kate mcm sore laki pulakk ,, hehe ,, takpe2 ,, aku besyukur dpt sore mcm tuhh , org lain takde , aku ngan adik yg last je sore serak2 basahh :) kamu ? jgn cemburu tawh :) hehe ..

tahun nie , penentu kehidupan aku di mase hadapan :) spm penentu segalenye :) kau ? untunglaa dah abes belajar kann ?*untuk students yg da abes belajar :) bukan untuk kamu yg maseh belajar tawh ! perangai aku yg M tu sedg beleluase nie :) bile nak keluar tahh , nk ganti dengan uruf R laa pulakk kann ? grr ~~ belajar belajar :) itu penting :) ingat pesan mama yee :) baik2 :)

okehh , ape lagi yg nak di storyy akn ?? acctly bnyk yg nk aku ckp :) tp ...
nanti nanti laa :) okehh , gtg now , enjoy with my entry :)


saya sayang awak <3
sngt sngt
FULLSTOP 









kak nyott :)

Sunday, January 16, 2011

| | |
assalamualaikum ,, hye youuaalls ~~
heyhh , apsal aku ase sedehh sangat .
padahal aku tak kenall pponn akak nie ~~ mybe dea funny ~
yapp , sumpahh sedehh ..
this is kak nyot ..


akak nie nak g uk :) seronokk la kann :)
haiyhh , dalam hati tuhan je tahu ..
msty sedeh kan kak ??
nak tinggal org yg kite syg :)
okehh , akk kann kuat ..


haha ,, aku suke gengan ayat ayat dea .
sumpa ! ayat dea best bodohh :) 
kau tak pecaye , kau view sini , sys nyot

btw , tc cre ye kak :) sekejap je kann akk poie sane ?? hehe
sorry curik gamba nie kat fb :))
hope selamat pergi && kembali :)

nyot muhidzir

donut && donut :)

Saturday, January 15, 2011

| | |

haa , nampak kann logo ape tuu ?? jeng jeng ~~
cafe donut kegilaan aku :)
alaa, kau punn mesty suke jugak kann ??
ngaku cepatt , tak baikk tipu ..
lempang kiri kanan kangg kangg :))
ngehh ...

haha , today , aku nak story pasal donut lahh ~ lapa lap :))
haha ,, aku nie , takde laa hapal sume name donut lembik kat situ ~~
tak penting ponn , asal kan sodap , aku telann jeh ~
same la mcm kau , aku jamin aa !
ishh , acctly , lame dah tak mkn donut si apple nie :)
wee ,, ushausha sikedd :)


tarraa ! yummy yummy ~~
nahh , hambek sorang stengahh ,,
share share lhaa ,,
rabak duet aku kalau nk bg sorg sbijikk doe :))
yeahh , kongsi tawhh ..

haa, kan ,, da mule ngences laa tuh !!
eiyy , tak snonoh lhaa korang niee :)saba saba ~~


the most favourite aku ,
nie dea :)
hahaha , dengan coklatt dea yg banyak tuhh ..
sampai jilatt tapakk tangan ..
*ya allh , lapa sngt ke korang nie ??
ngehngeh ~~





haha ,, dah dahh ,, tak sanggup aku nak tengok ngences korang yg beterabuk ats lantai / meje :)
nant lap tawhh .. masam pulakk donut aku nnt :))
hehe .. hope korang kenyang dgn entry nie ~~
cakap ape ?? alhamdulillah ~~



the end ~~

lagi , lagi && lagi

| | |
assalamualaikum w.b.t :D
*jwb ehh ngeng ngeng sume*nyiahahha ,
haha , ade org tanye kat aku , tak update blog ?
aku jawab , tak !! 
tuka lagu jehh :)
hehe , agak kalau dea terperasan entry nie , kembang tak sel sel otak dea ??
bhahahhaha , mesti punye laa kann :)
sape tak bngge kalau dirinye d bangge kann , kann ?

haha , korang mesti pelik enn ,
kejap kejap , aku update blog , hee ,
almaklumlahh , budak hostel kann , bukan nye dapat update selalu ,
aku tak mcm kau ,,
kau kann dah habes sekolahh ,
aku otw nak habess .
bangge doe ~~

okengg , maaf laa pade budak nie ..
aku tidak bisa menerimamu  mnjdi adik kodok aku lhaa ,
bukann ape, kat umahh nie , ade ag 4 org adik kau tawh ,
tu pon tak telayan ,
nie pulak nk accept kamu jd adik kodok aku :)
harap tak terase di hati :)
hehe , kenapakah akhir akhir nie ayat aku jd skema haa weyh?
kau jawab sikedd, tumbenn ~~
haha ,, dah dah .. besok nak balik ostel .
sekejap je cuti ,
sob,sob :'(




ader kehh ?

| | |
assalamualaikum ..
hye uuuoalllss :))sehad kahh ?
haha , aku bosan + bosan lahh malam nie kann ~
ape fasall tahh , abaikan  ..
okehh , malam nie aku nak berangan angan seketika ..
alahh , bukan dengan kau okehh , cume dekat blog jerr ,
hehe , jgn marahh haa , nant kene jual :))

okehh , for those yg mengikuti status mukabuku senget aku tuh  ,
mesty sume ingat aku takder mood ryte ? 
acctly , memg punn , emm , adelaa sebab sebab nyee .
korang tak perlu taw , no worries , sebb takde sape punn tawh 
termasuk kamu , kamu && kamu :)) 
jeng,jeng,jeng :)

okehh , serious , berbalik balik pade tajuk aku tu lhaa ,
can i dream ??
haha , mcm kelakar jerr .
okehh , abaikann .. malam nie happy2 lahh .
penatt laa aku nak sedeh sedeh je :)
dah form 5 kann , jgn laa cengeng sangatt ..
wahai norzalikha bt tazul adzhar :)
hehe , biar kasi namapak sikit name aku tuh kann ?
korang bukan nye kenal aku sangat :) tawh tuhh .. normal laa,

based for title aku tu la kann , agk2 citer ape yg best yg patot aku jadikan entry ,
kalau ceter pasal angan angan aku , kang , 
bebijik bijik pimples tumbuhh :) bhahahah :D
okehh , acctly , banayak bende yg aku impikann ,,
lagi lagi , kejayaan dalam hidup !!
itu mision aku for tahun nieyh :) spm nie !
penentu hidup aku :))
doakan aku , selain dari tu ,
yerr , aku mengaku laa kann .
teringin juge rase d hati  , untuk merase diri nie d sayangi ,
tapi ........

ABAIKAN !! 
haha , single itu lebih bagus aku rase ,
biar laa org nak kate ape ,
aku da form 5 pon takde kapel ke ape ke ..
tak HAMAK ponn !
maaf kalau ade yg marahh :)
cakap sikit , kemane je boy/girl korang tu bole bhgie enn korg ?
cube bitawh aku siked :) den nak laa jugak tawh kann .
haha , dorang bagi kau makan ke ?
setakat umur aku yg akan menjangkau 17 tahun pade 23/3/2011 nie kann ,
aku tak penah denga lagi seSWEET mne kapel tu , kapel dorg ade belikan rumah ke , kerete ke , paling koman ponn moto laa .
*p/s : jgn laa kate aku taste tinggi sangat ! tp betul la kann , korang penah denga ke ?? kalau yg ank datuk tu lain citer laa .


takpe laa, biarlahh , kehidupan kamu , bukan kehidupan aku :)
hehe , ayat nak skema je mcm kambeng :)
hahh !!
tuka tajuk entry , lari topik terus :)
hehe ,
thnx jugak for those yg bace entry ika , after entry nie d update kann , thnx jugak pd yg folow :)
thnx jugak pade yg tak suke pade aku ,
yelahh , tak semestinye kat dunia ciptaan ALLAH nie sume org suke kite ryte ??
so , berbaik baik la dengan sume org .
tapi kannn ,
kalau orang buat kambeng ngan aku , ngan kambeng kambeng aku bg kau !!
haha ,
okehh , setakat tu je laa , da habes dah storyy :)
have fun :)) 

iloveyoumuchmuch <3


ika nak domo pink nie time befday ikha , awak nak bagi tak ? kecik pon takpelahh , tp kalau dapat yg besar , saye peluk awak juge <3

kenape harus aku ?

Friday, January 14, 2011

| | |
yess , aku kecewe sangat . kepade engkau,engkau && engkau , terima kasih untuk itu .


jgn risau , nobody's know you :) so , relax .. 

walking !

| | |
heyh , what's up today ?? sorry laa ehh , next entry for orentasi bebudak nie nie akn d smbung mnggu akn dtg , yelaa, kan hari slase nie scnd intake lak .. so , aku update skali laa .. haha , acctly malas nk update :)


haha, harinie , g jalan jalan kat seremban :) beli pensil case :) gile , 2 mnggu skola , ltk pen sume kat dlm beg je ,, if nak gune  , letak dlm poket :) haha, sakai dah aku ase :) then , jalan punye jalan , beli laa kasut sepasang :)


whutwhutt , lawa tawh , kasut flat wane putih ? haha , apee?? korang nak tengok ?? rahsiaa lahh :) nanti dah buruk aku tunjuk :) hehe ,, later laa ehh , malas nk uplod :) 


okengg , tu je laa , entry yg pendek lagi ringkas :) 

sekolahh + orentasi form 4 :)

Thursday, January 13, 2011

| | |
yuhhu , assalamualaikum kawankawan :) haha , aku da balik okehh minggu nie :) negeri sembilan cuti .. :) kau ? haha , pergi sekolahh ye besokk , jgn ponteng :) tak baik yeeh anak anak :) okehh , disebab kan da lame tak hupdate blog senget nie kan :) haa , hambek kau , aku nak citer banyakbanyak :) aku nk muntah enn sume huruphurup kat keyboard nie :) okengg , done for the mukadimah :)


first day , aku menjejakk kan kaki ku di sekolah :) haha , gumbira ado , sodeh ponn ado :) biase lahh kann :) untung lhaa dapek dok hostel :) dari kauu ? mesty tak pernah kann ? cupp :) jgn marahh okehh :) dok tenga skolahh nie kann :) tetibe je datang pulak hari rabu :) yehh , tu dia , budak form 4 dtg mendaftar kan diri di smv dato' undang hj mohamad sharif :)) bangee tak , bangge tak ??


yeahh , bermula dari jam 8 in the morning tauh :) smpi laa tongah hari daftar :) pastu , start sore .. orentasi form 4 bermule :) sminggu bhai :) aduhh , susah gile nak hndle bebudak nie :) bising sane , bising sini :) takpe takpe ,, saba je laa :) dah tugas kau kan zack :) emm , sminggu laa aku tak blaja laa kann :) homework mggunung :) hehe .. tp , dah tinggal sikit dahh :) sbb aku da buat :)


hari first & second , not bad laa orentasi , biase laa, nyanyi2 .. then buat aktiviti yg ade dlm jadual :) kengkadang best jugak nengok dorang :) lawak ,, ikutt je kann :) bagus2 , korang kene ikut cakap akak2 nie :) baru laa best stay kat hostel :) ade jugak , yg tnye , best ke dok ostel , den koba best lhaa :) kalau tak best , dah lamo den berambuihh dahh dari ostel tu :))


hari hari yg ade dengan dorg nie memg banyak hilang saba laa , aku jd fasi kau tawh tak ! dengan sore takde , degn slseme thp kritikal :) hehe , tipu tipu , sore takde tu betul keh ? den dapek lakk group yg budak ehh malu2 blake :) haha , dorang nak aku jd hulk gak ehh , kene marah baru jalan :) hehe , bajett je okehh , tu just time orented only :) cube laa kau tanye bebudak nie , after abeh orented aku cmne? baik kann kann ?? cehh ..


btw , nie pengalaman kudd :) 18/1 nie , masuk ag budak form 4 for intake yg kedua :) ya allah , ramai lakk tuh :) stuck otak aku :)) wahh , betambah kecohh laa blok form 4 :) susah lhaa aku nk mndi nnt kann :) hehe ,, boleh lg mandi :)) 


hahaha , ah laa, nant aku masuk entry baru tawh :) korang tunggu je :)



hang out wif family :)

Saturday, January 1, 2011

| | |
crett , assalamualaikum ,, apa habaq :) haha .. bape panyak dah post ika buat harinie :) haha , biakan ,, esok nak balik sekolahh dahh .. kamu kamu && kamu , nie nak cakap .. yesterday la knn , ikha hang dengan family ,, pergi nyanyi nyanyi :) haha , mampus aku nk eja karoeke , betull ke ?? haha ,, abaikann ! check it outt :)


haha , mama nyanyi laa , jgn ingat mak den tatawh nyanyi ehh :) haha , best doe .. kau poie tak k-box ? mesti tak punye ..


tarra , abah ngan mama pulakk punye turn :) hee , entry nie , hanye focus pade parents aku okehh :) dont be jelous yekk :)


yuhhhuuuu :) mase nie mama n abah nyanyi lagu doa buat kekasihh :) best lagu nyee .. jiwangg sikett :) wawawa ...


cerrtttt :) happy kann ? nyanyi lagu agak senti + mental laa kann :) tp still boleh senyum lagi :) terbaik dari giant lukut :) haha , promote siked :) *pengurus giant , bayar gaji cepat , aku da bape kali promote giant kau kat blog aku nie :))


okehh , done for this entry :) emm , malam dah nak tua hahhh :) ika pon dah nak pulang ke hostel besok :) haha ,, sayonara . bejumpe laa lagi bile ika balikk nant .. assalamualaikum :))

HAHH !!

| | |
choii , assalamualaikum .. HAHA , nie entry kecemasan kau tawh :) haa ,mst ade yg tetanye tanye , cehh , sape laa si khairul izwan kat wall aku yg belambak lambak tu kann ! nak introduce laa kat hangpa suma .. ade mamat nie , always je nak menyengetkan aku kann , dia ponn senget sekali , cakap orang :) haha ,, hambek kau , aku glamourkan kau kat sini :) jgn lupe ckp terima kasihh :) haha , pak cik nie , aku kenal dekat tagged , alaa , da tak layan da tagged skang nie kann :) masing masing da ade mukabuku kokk :) yuhhu .. 




tak bape nak jelass lhaa muke dea , dea private kann profile foto ehh ! herann ~~ btw , khairul izwan yg senget :) hahaha ..
takpe takpe , dia lebih tua dari aku kann , biakan laa .. haha .. tu jee ..
sayonara ~~

sekolah :)

| | |
choii , chutt :) HAHA , assalamualaikum .... yeahh ,okengg , nie maybe last entry . sedihh nyee ,sebab kann , kann , eso ika nak balik asrama dahh !! huwaaa :'( btw .. takpe laa , bukan nye tak boleh update lagi . nampaknye , sebulan sekali laa baru ade cerite dari kedai kopi ika nie :) haha , jangan sedeh yee kengkawann . first;y , thnx to akk nyza sbb dea , blog ikha jd cantek mcm nie :) jujo tawhh :) saba je kan akk layan kerenah saye :) agak eh , kalau ikutt hati akk tuh , dah lamo den kono lompang gak ehh :)) haha ..


yess, hari tanggal 1 januari 2010 , ehh silap , 1 januari 2011 :)detik keramat untuk ikha serte geng geng senior saye , budak budak smv dato' undang hj mohamad sharip , rembau :)huhu , besok jumpe korang balikk weyhh , exited bonarr ase hati .. bak kate nysa lhaa , kite dah senior .. huhh ! macam mimpi je , dah nak spm aku nie yeh .. heeyaih .. mcm tayar lori , mase cepat tol beguling :)


untuk tahun nie , ika mengharapkan sesuatu yg baru , biolaa jd anak yg baik sikedd , bukan sikedd, banayk laa jugakk , taknak laa lagi kene marah or kene bebel :) zalikha , kamu dah besa , ingat tuh ! jgn jd budak budakk :)hehe . for new year , banyak bende yg ika fikirkan , first , mestilah about sijil pelajaran malaysia kann :) huhh ,, dup dap dup dapp =)brr ~ second , bile ika boleh dapat something yang ika nak sangat , tp tak dpt lagi :) nak tawh tak ape bende tu ? korang msty ckp boyfie kann ? nak kene cepokk ? hehe , buang jauhh jauh laa boyfie tu , tak kemane ponn mati pon kalau takde boyfie !! hhhh ...


jeng jeng jeng .. ika nak nie .. tapiiiiiii ~~~
haha , ape macam ? ade tak orang nak bg ikha iphone nie ? sorry laa, for those yg teperasan status ikha via iphone tuh , tu status palsu okeng :) ika suke phone nie sangat , mimpi je laa nak pakai , if ade yg belanje , memg aku sayang laa kaan , senang citer :) lagi 1 nie , jangan tekejut pulakk :)


aduhh , lambat pulak nak tunggu upload nie habess :) kejap ehh .




haa , nampak , nie , digital slr , sape weyhh yg nak bg ika nie ?? aduhaii ,, ika nak sangat dua dua nie ! tp , kalau suruh pilih salah satu , i will choose this digital slr :) ika minat fotografi , tambah pulak , ika join graphics community , haha , tu bebudak photographer je tawh .. INFECTED (klik untuk blog infec)


HAHA , ya allah , sape yg bermurah hati nak support dua bende nie , memg laa aku sayang dea sngt2 :) tatawh nk ckp laa . memg ika pelukk && cium cium laa sape yg bagi nie ! betull , tak tipu .. tak caye , korang bg .. hahah .. cehh .. abah , kakak nak nie ,
huhh , bile laa nk jd kenyataan :)heyhh , 23 mac birthday ika oke , kott laa dapat bende alah nie :) memg bahagie !!!


haha , okehh , itu je impian dan harapan ika .. satu impian yg besar akan aku laksanakan , dengan izin allah , aku taknak kecewakan mama && abah lagi :) i will do the best in 2011 !! insyaallah .. seamat yee korang , semoge happy selalu .. salam sayang , ikha adzhar :)

selamat tahun baru

| | |
choii , assalamualaikum .. haha , selamat tahun baru .. today , lepaskan laa semua masalah in 2010 (!!) shuhh shuhh .. buang jauh jauh :) aku dah tak nak tawh lagi pasal 2010 :) okengg , end :) okehh , we are in new year .. so , mesti ade azam baru kann ?? okehh , aku .. nak cakap laa kann .. aku nak laa belajo for taun nie ,, spm kann .. takutt jugakk .. after nie .. katekan NO pade facebook :) haha , happy jap ehh .. korang nye azam ape ? aku lepaskan segale yg berlaku in 2010 ke laut dahh :) baru jee tadi .. haha, korang tak yahh lhaa susah susahh nk g kutip balikk :)


okehh .. nak cakap jugakk , tengs pade kawan kawan aku selame nie :) best sngt ngan korang :) korang gile gile , understanding :) sekepale lahh kite ,, senang cakap :) for bebudak INFECTED :) ikey , daus , aidil , nadia , yard , ijam , momey , sys nana :) haha , aku tak kenal ramai . thnx sbb bg ikha peluang for join our community :) ilovekorang laa :) lepass nie , hope kite dapat maju kann lagi infected .. haha , weyh daus , honeymoon laa kau mase fom 4 nie :)


aku mintak ayat nie kat man , kau bace ayat dia :) terdapat banyak kemungkinan untuk gagal kerana kejayaan hanya boleh dicapai dengan satu perkara iaitu USAHA :)for those yg tatawh , si luqman nie , keje dia dok mendajal org je :) tp best laa kann :) haa weyh , aku dah glamour kann kau nie :) cakap terima ksihh cepatt :) haha :)


hahh , sudahh laa. selamat tahun baru , happy new year :) same laa tu zackie :) sayang korangg :)) kiss sikedd , muahh muahh :) assalamualaikum 2010 ...



>previous next >home